Το Σχολείο μας

1Α

Γιορτή Λήξης 2016-17

Α 0
Εκτύπωση

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Προσέχω ? Μαθαίνω ? Νοιάζομαι» 2017

on .

0-Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι

    Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα, ανέλαβε  την πρωτοβουλία και εκπόνησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, το οποίο φέρει τον τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ».

1-Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι 2-Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι

 Κύριο μέλημα είναι η ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία ως αποτέλεσμα της παιδείας, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.

3-Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι 4-Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι

5-Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι 6-Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι

   Το πρόγραμμα  αποτελείται από διαδραστική οπτικοακουστική παρουσίαση (power-point) με φιγούρες ηρώων της Disney και λοιπών μορφών από ταινίες κινουμένων σχεδίων οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Με τη μεθοδολογία του υπόψη προγράμματος, παρέχεται στους συμμετέχοντες μαθητές η δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης, τους δίνεται η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον, επισημαίνοντάς τους παράλληλα το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

7-Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι 8-Προσέχω-Μαθαίνω-Νοιάζομαι

   Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2016, επισκέφτηκαν το σχολείο μας και υλοποίησαν το παραπάνω πρόγραμμα δυο (2) υπάλληλοι του Λιμεναρχείου Αιδηψού στις Α΄, Β΄ & Γ΄ Τάξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες  του προγράμματος πατήστε παρακάτω: